Loading...
Årets yrkeskvinna 2020-10-14T20:48:50+01:00
image_pdf

BPW Sweden utser Årets Yrkeskvinna

Årets yrkeskvinna utses av förbundet BPW Sweden sedan 1981. Det finns många duktiga och framgångsrika kvinnor som är värda att uppmärksammas .

Årets Yrkeskvinna

  • är en kvinna i yrkesaktiv ålder
  • har gjort en insats av väsentlig betydelse
  • har påverkat utvecklingen inom sitt yrkesområde
  • är en förebild och föredöme för andra kvinnor
  • har inte huvudsakligen partipolitisk eller facklig verksamhet
  • är utåtriktad, samhällsorienterad och aktiv.

Kvinnor som fått utmärkelsen sedan 2006. Årets Yrkeskvinnor historik

Vill du veta mer om någon av dem som fått utmärkelsen finns mycket mer information på Wikipedia.

Linnea Claesson utsedd till Årets Yrkeskvinna 2019 av Business and Professional Women, BPW

Hon vågar utmana och gå emot rädslan som finns där ute

Linnea Claesson har utsett till BPW Årets Yrkeskvinna 2019. Linnea är numer en samhällsdebattör, mest känd idag för sitt Instagramkonto ”Assholeonline”, där hon synliggör sexuella trakasserier och näthat.

  • Vi vill nominera Linnéa för hennes engagemang och kamp mot näthatet som framför allt riktas åt oss kvinnor, som har inslag av sexism, sexuellt våld och trakasserier. Hon vågar stå upp och synlig göra de män som trakasserar henne, säger Ulrica Franzén, förbundsordförande i BPW Sweden.

I tystheten kan det onda verka. De sexuella hoten används för att skapa rädsla och skuldbelägga kvinnor helt enkelt att få tys på oss.

Linnéa Claeson har hittat sitt sätt för att bearbeta genom att driva med personerna som skriver till henne. Att skriva om mäns våld mot kvinnor, diskriminering, kontroll av kvinnor världen över är ett sätt för Linnéa att driva de viktiga feministiska frågorna.

– Ibland kan jag bli rädd, men då känner jag att jag måste orka vara modig. Eftersom det kommer en generation efter oss som inte ska behöva utstå samma skit som vi har fått vara med om. Jag känner ett ansvar, samtidigt en tacksamhet mot alla kvinnor som har kämpat, säger Linnea.

– Jag tror att jag är mer utsatt än andra i laget eftersom att jag syns i det offentliga rummet, jag tar plats, och jag säger min åsikt. Jag tycker att det är ett demokratiproblem att alla kvinnor som gör det ofta får mycket skit.

Vi i BPW Sweden är oerhört stolta och glada att tilldela detta pris, Årets Yrkeskvinna, till Linnea Claesson.

 

För mer information kontakta:

Ulrica Franzén, förbundsordförande BPW Sweden, Tfn 076-102 6070