BPW(Business Professional Women) Luleå samlades för höstens första klubbkväll, den 24 september, med ett begränsat antal medlemmar pga den rådande pandemin.

Vi besökte Sömnadskollektivet som nyligen flyttat till Stationsgatan 38, ett gammalt anrikt hus i Luleå.Kvällen inleddes med en god persisk måltid som Amal Barakat tillagat.

Sömnadskollektivet är ett arbetsintegrerat, socialt företag där vinsten återinvesteras i verksamheten och ägs av de som arbetar i företaget.

Många av delägarna är nya i Sverige och har med sig sin sömnads och yrkeskunskaper från deras hemländer. Man kan lämna in kläder hos Sömnadskollektivet och få dem lagade, tex en dunjacka som fått en reva eller byta blixtlås i ett par byxor eller en jacka. Sömnadskollektivets ledord är återbruk & omtanke.

Kvällens värdpar var styrelseordförande Gunnel Mörtlund som berättade om Sömnadskollektivets bildande och visioner samt verksamhetsutvecklare Anna Heikki som berättade om deras produkter och arbetssätt.

BPW Luleå bidrog med en liten penninggåva till Sömnadskollektivets fortsatta arbete med att konsumera och använda kläder på ett mer hållbart sätt.

Ingrid Backfjärd, ordförande BPW Luleå och Margareta Jakobsson, ledamot