”Genom mitt medlemskap stöder jag kvinnors rättigheter i Sverige och världen.”

Varje år utser vi Årets Yrkeskvinna. Här är några av dem.

BPW:s nätverk ger möjlighet till kontakter över hela världen.

Välkommen till BPW Stockholm!

BPW är ett nätverk där du träffar engagerade, inspirerande och kompetenta kvinnor från olika yrkeskategorier och åldrar. Vi har funnits ända sedan begreppet yrkeskvinnan gjorde sin entré på 1930-talet.

BPW är en träffpunkt för yrkesarbetande kvinnor i alla åldrar, från olika yrkesområden med olika erfarenheter. Hos oss hittar du den energi- och inspirationskälla som vi alla behöver. Förutom stöd och kamratskap får du också insikt i en mängd samhällsfrågor som kan vara avgörande i de vägval du ställs inför i livet.

BPW erbjuder personlig utveckling på alla plan, yrkesmässiga, ekonomiska och inte minst den svåra konsten att finna balans mellan familj, fritid och arbete. Du får möta kvinnor i näringslivet, organisationer och offentlig förvaltning via våra träffar, konferenser och utbildningar.

BPW:s nätverk ger möjlighet till kontakter över hela världen. Vi ingår i en världsomspännande organisation som grundades 1931 av amerikanskan Dr Lena Madisen Philips efter sitt deltagande i en internationell konferens i Genevé med kvinnliga deltagare från olika länder. 1917 tog hon sin juristexamen, den första kvinnliga i USA. Hennes filosofi och engagemang för kvinnors jämställdhet och ställning i såväl yrkeslivet som i samhället gäller än idag.

 

BPW på Facebook

Att vara en mindful, balanserad, närvarande kreatör och företagsledare

Vill du "boostas" med ny kunskap från den senaste forskningen?
Varför är mindfulness och självledarskap viktigt i vår vardag?
Idag är individer mer aktiva, uppkopplade, stressade och känner stor press från kunder, kollegor, arbetsgivare, sociala medier, vänner och familjen.
Dessa uppfattningar/bilder är oftast omedvetet överförda på oss. Pressen och stressen får oss till att bli mindre strukturerade och motiverade. Det kan likställas med en myrstack eller en företagsstyrelse, hur varje individ/intressent har en funktion i och till helheten. Därefter skapar vi en självbild för att passa in och tillgodose dessa intressenters behov.
Inom Kognitiv Neurovetenskap har man inom såväl svensk forskning som internationell forskning sett hur man kan leva ett lärande, fokuserad, målmedvetet friskt, glädjerikt vardagsliv genom att stanna upp då och då om så bara för en sekund eller en minut. Att medvetet stanna upp några inför ett beslut, reaktion, interaktion, handling har visat minskad ohälsa, effektivt beslutsfattande, högre engagemang, högre närvaro, ökad motivation, självledarskap, högre ansvarstagande etc.

Leyla Avzel är entreprenör, executive coach, innovatör och förändringsledare. Idag bygger hon ett internationellt konsultbolag AVZEL.LIFE AB för att lyfta ut på den globala arenan. Leyla är utbildad logistiker, Lean leader, produktionsteknolog, internationell projektkoordinator, certifierad innovatör och ICF-coach med inrikting mot kognitiv neurovetenskap.

Välkommen!
Plats: Odd Fellow, Västra Trädgårdsgatan 11 A
Tid: Tisdag 5 december, kl 17.15-20.00
Pris: Middag. Medlem 200 kr, Gäster 275 kr (anmälan är bindande)
Anmälan: simplesignup.se/event/113778-bpw-aw-med-leyla-avzel
Välkommen!
Plats: Odd Fellow, Västra Trädgårdsgatan 11 A
Tid: Tisdag 5 december, kl 17.15-20.00
Pris: Middag. Medlem 200 kr, Gäster 275 kr (anmälan är bindande)
Anmälan: simplesignup.se/event/113778-bpw-aw-med-leyla-avzel

#kvinnligtnätverk #inspiration #mingel
... See MoreSee Less

BPW AW med Leyla Avzel

december 5, 2017, 5:15e m - december 5, 2017, 1:00e m

Att vara en mindful, balanserad, närvarande kreatör och företagsledare Vill du "boostas" med ny kunskap från den senaste forskningen? Varför är mindfulness och självledarskap viktigt i vår ...

View on Facebook

Förra veckan hade vi besök utav Adrienne Riddez. Det var ett superintressant möte där vi pratade om alltifrån meningen med livet till ens egna drivkrafter framåt. Det blev många bra och givande diskussioner. Tack Adrienne och alla ni andra som var med och bidrog med all härlig energi. #BPW #Kvinnligtnätverk #inspireravarandra #fåenergi ... See MoreSee Less

View on Facebook

Hoppas vi ses, anmälningslänken finns nedan. 🙂 ... See MoreSee Less

BPW- AW med Adrienne Riddez

oktober 17, 2017, 5:15e m - oktober 17, 2017, 1:00e m

BPW STOCKHOLM · 17 oktober 2017 · 17.15-20.00 ”Amen! Fast vad var det nu igen du kallade mig till?” Genom vår födelse är vi alla kallade till att leva. Men hur ska vi leva och för vem eller...

View on Facebook

BPW STOCKHOLM · 17 oktober 2017 · 17.15-20.00

”Amen! Fast vad var det nu igen du kallade mig till?”
Genom vår födelse är vi alla kallade till att leva. Men hur ska vi leva och för vem eller vad? Är allt som ryms i våra liv meningsfullt och viktigt?
Vad behöver jag för att leva och vad kan jag faktiskt vara utan? Vem blir jag om jag tappar min tro och vad händer om den där himlen som jag talar om var och varannan dag inte finns?!
Adrienne kommer beröra frågorna ovan och däremellan prata om allt mellan himmel och jord. Varför just prästyrket. Att vara kvinna, gay och präst. Om den inre och yttre kallelsen och att människan oftare borde reflektera över hur vi förvaltar vår tid, den jordiska tid vi har som är det enda vi faktiskt vet om. Och så lite snack om det där jättereligiösa och fruktansvärt förbjudna att nämna i icke-konfessionella sammanhang som kallas för Gud. Håll i er!

Adrienne Riddez
är präst i Svenska Kyrkan. Till vardags jobbar hon i Sofia Församling i Stockholm med inriktning på ungdomar, htbq-frågor, gudtjänst och kyrkliga handlingar.Utanför det ordinarie jobbet hinns det sällan med så många utstickande föreläsningar i den "sekulära" världen utöver gästbesök i skolor, i radiopoddar, tv eller tidningsrepotage:
Så vi är glada i BPW som får äran att träffa Adrienne!

Välkommen!
Plats: Odd Fellow, Västra Trädgårdsg 11 A
Tid: 17.15-20.00
Pris: Middag. Medlem 200 kr, gäster 250 kr (kort/swish)
(Avanmälan efter två dygn innan debiteras)
simplesignup.se/event/102597

Ulrica Franzén
Ordförande
Tfn 076-102 6070
ulrica.franzen@sustancia.se
... See MoreSee Less

BPW- AW med Adrienne Riddez

oktober 17, 2017, 5:15e m - oktober 17, 2017, 1:00e m

BPW STOCKHOLM · 17 oktober 2017 · 17.15-20.00 ”Amen! Fast vad var det nu igen du kallade mig till?” Genom vår födelse är vi alla kallade till att leva. Men hur ska vi leva och för vem eller...

View on Facebook

BPW Stockholm (Business and Professional Women) shared their post. ... See MoreSee Less

Senaste BPW-eventet talade Alexandra Pascalidou. Många tyckte det var väldigt givande, kul och spännande att lyssna till henne. Helt enkelt, denna starka kvinna inspirerade många 🙂 #kvinnligtn...

View on Facebook