Slide Kvinnor som stöttar kvinnor BPW är ett internationellt nätverk för kvinnor i alla åldrar och branscher, karriärister och företagare. Vi uppmuntrar varandra till att förverkliga våra drömmar.

Vänskap som utvecklar

BPWs grund är vänskap med ambitionen att skapa fler möjligheter och jämställdhet för yrkes- och affärskvinnor, där vi ser oss själva som nyckeln till varandras framgång och välmående. Här lär du känna kvinnor i alla branscher, åldrar och från alla världsdelar.

BPW klubbar finns i hela världen, med över 30 000 medlemmar och finns representerade i FN. Våra fokusområden är kvinnors ekonomiska självständighet, jämställdhet, karriärutveckling och hälsa.

Med utgångspunkt i våra fokusområden klurar vi tillsammans på de där frågorna vi alla söker svar på:

Hur kan du lyfta din karriär? Få fart på ditt företag? Och på vägen också ha en god hälsa?

Att vara medlem i BPW

BPW grundades i samband med kampen för kvinnors rösträtt i USA. I Sverige har BPWs medlemmar sedan 1931 drivit på förändring för kvinnors rätt att verka i alla branscher, förenkling av vardagen genom skapandet av förskolor, särbeskattning och mycket mer.

Framför allt är vi ett nätverk för kvinnor som stöttar kvinnor.

I Sverige finns sju lokala klubbar som anordnar träffar med intressanta talare, nätverkande och nationella konferenser. BPW utser även årligen Årets Yrkeskvinna. BPW Sweden ingår i en av världens största och äldsta internationella organisationer för yrkeskvinnor. Möjligheten till internationell samverkan är därför stor.

BPW är också representerade i FN:s ekonomiska och sociala råd ECOSOC i ILO, UNESCO, UNICEF, UNIDO, UNIFEM, WHO.

Slide ”Här har jag hittat nya synsätt och möjligheter när jag kom tillbaka till Sverige efter 30 år utomlands. Här har mitt nätverk vuxit, jag har träffat kvinnor som gett mig nya perspektiv, goda råd och inte minst massor med kreativa diskussioner. Detta har gjort mig modigare att kommunicera mina tankar och idéer”
Åsa Krug, BPW Malmö
Slide ”Att få möjlighet att träffa så många duktiga och intressanta kvinnor, som ger mig nya infallsvinklar, nya idéer, som helt enkelt berikar och ger energi. Att också få lyssna på intressant föredragshållare, som berättar om sin karriär, sin livsbana – kan det bli bättre?”

Ulrica Franzén, BPW Stockholm
Slide “Engagerande, intressanta och kreativa möten med kvinnor i alla åldrar som tar upp och diskuterar aktuella ämnen. Jag är med för min egen skull, inte för att jag måste ställa upp för andra.
Möjlighet att träffa kvinnor från andra länder, andra län och andra orter.”


Marie Lindell, BPW Jönköping
Slide “I BPW har jag träffat många inspirerande och kompetenta kvinnor. Jag uppskattar att få träffa kvinnor i olika åldrar, yrkeskategorier och framförallt från olika länder. Det är så spännande att delta i BPW:s internationella sammankomster.” Karin Persson, BPW Helsingborg Slide “Jag är stolt över att tillhöra BPW, ett nätverk där jag får möjlighet att möta kompetenta kvinnor från olika yrkesområden, lokalt, nationellt och internationellt. Dessa möten ger mig nya perspektiv, som berikar, utvecklar och inspirerar.”
Louise Elemalm, BPW Luleå
Slide “ BPW nätverket har varit och är en fantastisk stöttepelare för mig i mitt företagande och karriär. Jag träffar framgångsrika kvinnor både i min egen ålder och äldre, från helt andra bakgrunder och branscher i det här nätverket. “ Anna Lindbäck, BPW Stockholm

Kommande träffar

BPW Sweden Förbundskongress 22-23 april, Helsingborg

Sociala medier

Vi är aktiva både på Facebook & världens största affärsnätverk, LinkedIn.

Du hittar oss som @BPWSweden