Loading...
BPW Forum 2018-06-18T12:01:41+00:00

LEDARE

Jämställdhet 2018 Karlstad

BPW Swedens nationella omvärldsbevakare, Monica Lindsten Rooslien, deltog i Forum Jämställdhet den 6-7 februari 2018 i Karlstad. Konferensen arrangerades av Karlstad kommun tillsammans med Sveriges Kvinnolobby. 900 konferensdeltagare och 100 talare samlades i Karlstad CCC där även flera ministrar och politiker deltog såsom Åsa Regnér, Annie Lööf, Birgitta Ohlsson m fl. Totalt 300 seminarier i mindre grupper och 5 intressanta program för alla i stora aulan.

Stort engagemang i Karlstad som värd för denna Jämställdhetskonferens. Fredsmomentet på Karlstad torg och statyn Gustaf Fröding var klädda i västar med budskap om fler föräldralediga pappor samt lika lön för kvinnor och män.

Stafettpinnen lämnades som avslutning på konferensen över till Luleå kommun som skall planera detta stora event januari 2019 tillsammans med Sveriges Kvinnolobby.

När jag pratade med Monica efter konferensen insåg jag hur lite jag vet. Det är lätt att gå på känsla och tro men det duger inte alltid när det kommer till kritan. T o m en sekatör har betydelse. 2019 skall jag definitivt vara med på den här konferensen och allmänbilda mig.

Förbundskongress i Malmö 21 – 22 april 2018 med Inspirationsdag

Därför tar jag upp Forum Jämställdhet – Förbundskongressen i Malmö handlar om samma sak att veta mer än att gå på bara känsla. Aktuellt tema Digitalisering – som vi presenterar ur olika vinklar och passar både dig som privatperson och i ditt arbete. Vi i BPW vill ju ligga på topp – då måste vi lära mer om digitalisering. Malmö-gänget har satt ihop en fantastisk dag och du som medlem i BPW Sweden betalar endast 600 kr för resa, mat och hotell. Så varför är du medlem i BPW? Vill du göra skillnad för dig själv och andra så rekommenderar jag dig varmt denna dag.

Oavsett BPW eller BPW Young – we are all the same. “Så ta för dig och stå på dig”– Annars gör någon annan det!

Medlems-/Aktivitetsutveckling BPW Sweden
Under 2018 finns ca 65 aktiviteter att välja på förutom våra nationella kongresser på tio platser i landet. Dessutom skall vi delta i BPW ordförandekonferens och BPW Young konferens i Wien i april med två representanter. VI är inbjudna till jubileum i Riga i augusti – där du har möjlighet att söka resestipendium. Prata med din ordförande.

BPW Young 2018
Vi har i Sverige satt ett mål på 23 BPW Young medlemmar för 2018. Vi ökar antalet BPW Young i styrelsen från en till två. Vi knyter oss närmre BPW Young i Estland och skapar ett utbyte och samarbete. Nu kör vi……

Tack för att du är medlem i BPW med tillönskan om en härlig tid i din lokala

Kvinnor står för hoppet i världen

Alexandra Pascalidou, som gästade BPW Stockholm, brukar säga att hon föddes i en tvättstuga, växte upp i en grekisk bergsby med sin mormor som inte kunde läsa och skriva. [...]