Loading...
BPW Forum 2018-09-15T17:57:32+00:00

LEDARE

BPW Sweden – framtidens kvinnliga nätverk

I tider när föreningsengagemang kan vara en lyx  (det gäller att ha tid också) är BPW ett viktigt kvinnligt nätverk och en möjlighet för kvinnors yrkesutveckling. BPW satsar helhjärtat på att stödja yrkeskvinnor inom områdena karriärutveckling, hälsa och ekonomisk självständighet. Vi har funnits sedan 1931 sprungna ur Yrkeskvinnors förbund i Sverige och idag del av en världsorganisation med 90 medlemsländer och 30 000 medlemmar. I Sverige finns vi på åtta orter och  har ca 400 medlemmar. Du väljer om du vill vara med och du behöver inte bli rekommenderad.

BPW är en möjlighet till yrkes-/karriärutveckling inom föreningen på frivillig basis. I BPW finns möjlighet att engagera sig både lokalt, nationellt och internationellt. Flera kvinnor från Sverige har genom åren engagerat sig i internationella uppdrag och desto fler har engagerat sig nationellt.

Årligen arrangerar vi nationella, europeiska och internationella kongresser där våra medlemmar har möjlighet att delta. Utöver detta har BPW International ledarskapsutbildningar att erbjuda och BPW Sweden erbjuder resestipendier till våra medlemmar i begränsad omfattning.

Arbetsmarknaden idag för kvinnor består av många möjligheter oavsett bransch och yrke. Fortfarande tjänar vi kvinnor mindre än männen, har du dubbelarbete räknas inte båda jobben när det gäller pension och ibland har vi kvinnor inte förmågan att ta för oss som vi borde. I BPW stöttar vi varandra i vår yrkes-/karriärutveckling genom våra lokala klubbträffar med samtal och föreläsningar i ämnen som stärker vårt yrkesliv.

BPW Sweden – en förening som riktar sig till alla yrkeskvinnor oavsett bransch och funktion.  Kontakta mig som ordförande eller någon av våra klubbordförande för mer information som finns under Kontakt på vår hemsida.

Vi finns för dig – tillsammans är vi starkare!

Välkommen att bli medlem i BPW Sweden!