Loading...
Ledare förbundsordförande 2019-11-21T14:35:33+01:00

LEDARE

Förbundsordförande Ulrica Franzén

BPW Sweden – framtidens kvinnliga nätverk

Vilken energi och glädje, vilket engagemang! Det är ord jag skulle vilja sätta på BPW:s förbundskongress i april, när ett 50-tal kvinnor träffades i Stockholm för att nätverka, utbyta erfarenheter och inte minst, lyssna på våra föredragshållare, fyra fantastiska kvinnor som berättade om sina karriärer och liv.
Först ut var Lena Gustafsson, grundare och vd för Good Relations och Styrelsebalans. Lenas drivkrafter bygger på kunskap, nyfikenhet,  innovation och viljan att jobba cross over. Ett energiknippe utan dess like och med så många kloka tankar, gav hon oss en härlig rivstart på dagen.
Lena berättade också om sin nya bok ”Har männen någon framtid?” En provocerande titel, men ack så relevant. Hon har intervjuat 13 män om deras syn på mannens framtid. Och hur ser det ut för de unga pojkarna, är de på väg att halka efter i skolresultat och annat för alla duktiga flickor?

Kristina Willgård, en av våra  få kvinnliga börs-vd:ar, vd för medicinteknikbolaget AddLife AB sedan 2015.  Sedan börsnotering 2016, efter avknoppningen från Addtech, har företaget haft en fantastisk utveckling. Kristina hämtar mycket av sin energi från sina hästar, som många framgångsrika kvinnor.

BPW:s Årets Yrkeeskvinna 2018, Alexandra von Schwerin, gästade oss och tog emot sitt pris. Hon gav oss den mest inspirerande föreläsning man kan tänka sig, om kvinnorna på Skarhults Slott från 1300-talet och fram till idag.

Alexandra är slottsfru på Skarhult sedan 20 år tillbaka.

Och avslutningsvis, Mia Öhrn, fd diplomat, idag ledarskapskonsult och coach, som driver sitt egna bolag Bold Babe Leadership.
Genom hela hennes föredrag om varifrån vi leder oss själva, vilken energi kan vi få i vardagen om lusten och det sköna får mer utrymme, både i arbete och fritid, refererade hon till Snöklockan, en  skulptur av Per Hasselgren, föreställande en ung, oskuldsfull flicka som tar klivet ur barndomen och blir till en kvinna. (står på Nationalmuseum)

Mias motto är More pleasure, less pressure.
Tack Mia för ett underbart föredrag.

BPW Sweden – en förening som riktar sig till alla yrkeskvinnor oavsett bransch och funktion.  Kontakta mig som ordförande eller någon av våra klubbordförande för mer information som finns under Kontakt

Välkommen att bli medlem i BPW Sweden!