Arets yrkeskvinna old

Årets Yrkeskvinna 2010 – HKH Kronprinsessan Victoria

stilstudie_kronprinsessan

HKH Kronprinsessan Victoria

Motivering:

För den ambition, energi och målmedvetenhet som
Kronprinsessan utför sitt uppdrag som företrädare för Sverige.
Därtill utför Kronprinsessan sitt idoga arbete med glädje,
engagemang och förmåga att entusiasmera. Kronprinsessan Victoria är i sitt yrkesutövande en god förebild för alla yrkesverksamma unga kvinnor.

Alltsedan 1947 då USA’s first lady Elinor Rooseveldt besökte Stockholm och BPW har den kungliga familjen uppmärksammat och stöttat kvinnors roll i samhället och deras roll i yrkeslivet. 1947 deltog Prinsessan Sibylla och Aina Erlander i arrangemangen. På 1980 och -90 talen har Prinsessan Christina, fru Magnusson varit medlem i BPW och stöttat dess verksamhet. Nu förs denna tradition vidare till nästa generation genom utnämningen av Kronprinsessan till Årets Yrkeskvinna 2010.Du har navigerat till BPW Sveriges sida. För att återgå till din lokala klubbsida, använd webbläsarens bakåtpil.

Årets Yrkeskvinna 2009 – Margareta van den Bosch

Margareta van den Bosch

 

Motivering: för hennes yrkesskicklighet att under årtionden ansvarat för och möjliggjort för miljontals ungdomar, yngre och medelålders att kunna klä sig enligt rådande modetrend till överkomliga priser.

Trendgurun Margareta van den Bosch är världsunik i sin bransch att under en lång epok, i ett och samma företag, stått för utveckling, design och skapandet av modetrender.

 

 


Årets Yrkeskvinna 2008 Barbro Jönsson

Barbro Jönsson

Barbro Jönsson

BPW Sweden har vid sin årskongress i Härnösand utsett chefsåklagare Barbro Jönsson med motiveringen

– För hennes visade styrka och mod vid upprätthållandet av rättsstatens grundläggande system, funktioner och värderingar.

 

 

Ålder: 52.

Gör nu: Chefsåklagare, åklagarkammaren i Uddevalla.
Karriär: Jur kand 1978, tingstjänstgöring i Småland. Åklagare sedan 1982, bland annat hos Riksåklagaren. I Uddevalla sedan 2000.
Familj: “På grund av läget är det inget som bör nämnas
Bor: I Trollhättan. Fast numera “på annan ort”.
Motto: Inget speciellt.
Kontakt: registrator.ak-uddevalla@aklagare.se registrator.ak-uddevalla@aklagare.se

Envis 90 %
Harmonisk 65 %
Tålmodig 35 %
Hemkär 100 %


Årets Yrkeskvinna 2007 – Alexandra Charles

Alexandra Charles

Alexandra Charles

För hennes initiativ och skapande av 1,6 Miljonersklubben, en riksomfattande rörelse som i sin verksamhet har fokuserat på och lyft fram kvinnors hälsa och den medicinska forskningen avseende kvinnors hälsa.

Alexandra Charles har haft förmågan att samla och knyta till sig expertis och framstående forskare inom medicinen. Rörelsen har vuxit till att bli landsomfattande och startar nu även upp i både Tyskland och Finland.

Utnämningen tillkännagavs vid ett seminarium på Chinateatern i Stockholm den 8 mars 2007 på Kvinnodagen.

 


 Årets Yrkeskvinna 2006 – Inga-Britt Ahlenius

Inga-Britt Ahlenius

Inga-Britt Ahlenius

BPW Sweden har utsett Inga-Britt Ahlenius, biträdande generalsekreteraren vid FN, till Årets Yrkeskvinna 2006 med motiveringen:

För hennes utomordentliga styrka att kvarstå vid sin uppfattning i svåra lägen, vilket tillsammans med hennes tydliga ledaregenskaper och övriga kvalifikationer lett till att hon utnämnts till en av FN’s allra högsta tjänster, biträdande generalsekreterare och chef för FN’s internrevision OIOS (The Office of Internal Oversight Services).