Journalisten och ledarskribenten Lilian Sjölund gästade BPW Hudiksvall i november. Hon berättade om hur det är att arbeta som kvinnlig opinionsjournalist på en lokaltidning idag. Hon skriver om maktmissbruk och förakt mot kunskap och fakta, och om asyl-migrationspolitiken har det blivit spaltkilometer. ”Vi vet var du bor. Vi vet när du tar tåget till Hälsingland. Du kommer att bli gruppvåldtagen. Det är lika bra att du packar dina väskor redan nu, för när vi har tagit makten…” Detta är exempel på hot som Lilian har fått i sin mailkorg. Lilian Sjölund har skrivit en bok ”HATAD, om sina erfarenheter och om vart det demokratiska samtalet är på väg?” Boken kommer att bli en del i en dokumentärteater som sätts upp på 60-70 platser runt om i Sverige till våren på temat inskränkt frihet. Vi var ett 30-tal medlemmar och icke medlemmar, som verkligen blev skakade av hennes berättelse.

Vi behöver bli fler som vågar stå upp för våra åsikter om allas lika värde så inte hatet får fäste och blir oemotsagt.

BPW i Hudiksvall
Ordförande, Eva Grip